Boeken

      Kleine kwalen in de huisartspraktijk   Kleine kwalen bij kinderen   Minor ailments in primary care   Kinder kwalen  

Boeken

 

 

 

 

 

 

 

 

Overzicht kleine kwalen-boeken

 

Hierboven ziet u afbeeldingen van de covers van de kleine kwalen-boeken en van drie boeken waaraan de redacteuren hun medewerking hebben verleend. Hieronder vindt u een korte beschrijving van de boeken, u kunt hiervoor ook op de gewenste afbeelding klikken.Kleine kwalen bij kinderen


dr. Just A.H. Eekhof, dr. Arie Knuistingh Neven, dr. Sjoerd Bruggink, dr. Marissa Scherptong-Engbers (redactie)
ISBN 978 90 368 1695 3 (vierde druk)


Kleine kwalen bij kinderen geeft een praktische leidraad voor 160 typische kleine en meestal onschuldige kwalen die bij kinderen voorkomen, zoals krentenbaard, wratten, flaporen en kinderziekten met vlekjes. Daarmee onderscheidt dit boek zich van andere boeken over kindergeneeskunde, waarin vooral aandacht is voor ernstige aandoeningen. Diagnostiek en beleid krijgen een rationele en zo mogelijk wetenschappelijke onderbouwing. Elk hoofdstuk begint met kernpunten die de belangrijkste aspecten van de aandoening in een oogopslag bij elkaar zetten. De vele foto's tonen de kenmerken van de verschillende aandoeningen en verduidelijken daarmee de tekst.
Er is voor nieuwe opmaak en indeling van hoofdstukken gekozen die de bruikbaarheid verbetert.
In deze vierde, herziene druk van Kleine kwalen bij kinderen zijn, zoals bij de andere boeken uit de ‘Kleine Kwalen serie’, zijn 27 nieuwe hoofdstukken toegevoegd. Deze zijn geschreven door huisartsen in opleiding, vaak als onderdeel van de wetenschappelijke vorming van de huisartsopleiding. Jonge artsen verdiepen zich in een onderwerp en schrijven het hoofdstuk onder begeleiding van een ervaren staflid van de afdeling Public health en Eerstelijnsgeneeskunde van het LUMC in Leiden.
Alle hoofdstukken zijn beoordeeld door één of meer redactieleden. Daarnaast hebben Siep Thomas, emeritus hoogleraar Huisartsgeneeskunde in Rotterdam, en Ram Sukhai, kinderarts in het LUMC, het grootste gedeelte van de hoofdstukken kritisch meegelezen. Tevens zijn referenten gevraagd om specifiek van uit hun vakgebied een hoofdstuk mee te lezen, onder andere door een kinderorthopeed, een kinderneuroloog, een chirurg, een oogarts en een klinisch geneticus.

Kleine kwalen bij kinderen is bedoeld voor huisartsen en huisartsen in opleiding, medisch studenten, consultatiebureauartsen, jeugdartsen en kinderartsen. Tevens biedt het ook waardevolle informatie voor andere (para)medische professionals die met kinderen werken.

De inhoud van dit boek sluit aan bij de richtlijnen van het Nederlands Huisartsen Genootschap.
https://www.bsl.nl/shop/kleine-kwalen-bij-kinderen-9789036816953.html

- Download de gesignaleerde kennislacunes voor Kleine kwalen bij kinderen (.docx)

- Download de zoekstrategie voor Kleine kwalen bij kinderen (.docx)


naar bovenKleine kwalen en alledaagse klachten bij ouderen

dr. Just A.H. Eekhof, dr. Arie Knuistingh Neven, dr Sjoerd Bruggink,
drs Marissa Scherptong-Engbers (redactie)
ISBN 9789036810814 (1e druk), 50 kwalen, 304 pagina’s

 

Kleine kwalen en alledaagse klachten bij ouderen geeft een praktische leidraad voor vijftig alledaagse klachten bij mensen van ongeveer 75 jaar of ouder.

UITGEBREIDE BESCHRIJVING
Huisartsen, maar ook andere professionals die betrokken zijn bij de medische zorg voor ouderen, blijken grote behoefte te hebben aan een praktische aanpak van alledaagse klachten. Daarin voorziet dit boek. Omdat we praktische handvatten bieden voor de aanpak van kleine kwalen maar ook voor de aanpak bij de eerste presentatie van andere niet altijd kleine maar wel veelvoorkomende alledaagse klachten, is de titel aangepast: Kleine kwalen en alledaagse klachten bij ouderen.

Kleine kwalen en alledaagse klachten bij ouderen geeft een praktische leidraad voor vijftig alledaagse klachten bij mensen van ongeveer 75 jaar of ouder. Diagnostiek en beleid krijgen een rationele en, zo mogelijk, een wetenschappelijke onderbouwing. De inhoud sluit aan bij de richtlijnen en standaarden van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Elk hoofdstuk begint met kernpunten die de belangrijkste aspecten van de aandoening in een oogopslag bij elkaar zetten. Aan vrijwel ieder hoofdstuk zijn illustraties toegevoegd. Op www.StudieCloud.nl is de tekst digitaal beschikbaar en aangevuld met interactieve vragen.

Kleine kwalen en alledaagse klachten bij ouderen is bedoeld voor de huisarts (in opleiding), de specialist Ouderengeneeskunde (in opleiding), de praktijkondersteuner en de wijkverpleegkundige. Het boek is ook waardevol andere professionals die betrokken zijn bij de medische zorg voor ouderen en voor medisch studenten.

Met veel dank voor hun medewerking aan
- dr. Annet Wind, hoofd van de NHG-kaderopleiding Ouderengeneeskunde, en
- prof. dr. Wilco Achterberg hoogleraar Institutionele zorg en ouderengeneeskunde;
beiden werkzaam bij de afdeling Public health en Eerstelijnsgeneeskunde LUMC.

VOOR WIE
Kleine kwalen en alledaagse klachten bij ouderen is bedoeld voor de huisarts (in opleiding), de specialist Ouderengeneeskunde (in opleiding), de praktijkondersteuner en de wijkverpleegkundige. Het boek is ook waardevol andere professionals die betrokken zijn bij de medische zorg voor ouderen en voor medisch studenten.
https://www.bsl.nl/shop/kleine-kwalen-en-alledaagse-klachten-bij-ouderen-9789036810814.html

- Download de gesignaleerde kennislacunes voor Kleine kwalen en alledaagse klachten bij ouderen (.docx)

- Download de zoekstrategie voor Kleine kwalen en alledaagse klachten bij ouderen (.docx)

naar boven


Kleine kwalen in de huisartsenpraktijk

dr. Just A.H. Eekhof, dr. Arie Knuistingh Neven, dr. Wim Opstelten (redactie)

ISBN: 9789035235595 (zesde druk), 216 kwalen, 901 pagina’s

 

Kleine kwalen komen veel voor in de huisartsenpraktijk. Het zijn relatief onschuldige aandoeningen, waarbij uitleg en een eenvoudig advies dikwijls volstaan. Er wordt echter tijdens de medische opleiding weinig aandacht aan besteed en vaak zien artsen in opleiding deze aandoeningen pas voor het eerst tijdens een stage in de huisartsenpraktijk.

'Kleine kwalen in de huisartsenpraktijk' beschrijft de diagnostiek en behandeling van ruim 200 aandoeningen. De diagnostiek en het beleid zijn voorzien van een rationele en, zo mogelijk, een wetenschappelijke onderbouwing. De inhoud van dit boek sluit aan bij de richtlijnen en standaarden van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

Aan deze zesde, geheel herziene druk zijn meer dan 30 nieuwe hoofdstukken toegevoegd (zoals de Eikenprocessierups en Zwemmersjeuk). Nieuw is ook dat elk hoofdstuk begint met kernpunten. Daardoor ziet de lezer in een oogopslag de belangrijkste aspecten van de aandoening. Daarnaast is aan vrijwel ieder hoofdstuk een illustratie toegevoegd.

'Kleine kwalen in de huisartsenpraktijk' is bedoeld voor huisartsen, huisartsen in opleiding en medisch studenten. Het boek is echter ook waardevol voor andere artsen, praktijkondersteuners, physician assistants of klinische verpleegkundigen die in hun dagelijkse praktijk met kleine kwalen worden geconfronteerd.

Naast 'Kleine kwalen in de huisartsenpraktijk' is ook het boek 'Kleine kwalen bij kinderen' verkrijgbaar, over aandoeningen die specifiek bij kinderen voorkomen. Daarvan afgeleid is het boekje 'Kinderkwalen', dat aan ouders en verzorgers van kinderen uitleg en advies geeft over ruim 40 aandoeningen bij kinderen. Voor meer informatie, kijk op https://www.bsl.nl/shop/kleine-kwalen-in-de-huisartsenpraktijk-9789036813853.html.

APP VOOR IPHONE EN IPAD
Download nu de app 'Kleine kwalen in de huisartsenpraktijk'.
Bekijk in iTunesnaar bovenMinor ailments in primary care: An Evidence-Based Approach


by dr. Just A.H. Eekhof, dr. Arie Knuistingh Neven, prof. dr. Theo J.M. Verheij (editors)
dr. Keith Hopcroft (consultant editor), prof. dr. Roger Jones (foreword)


Although minor ailments form a large part of the work of a General practitioner, relatively little is known about them. Important and life-threatening diseases and syndromes get a lot of attention during medical education, whereas minor ailments, which form a much larger part of the GP’s daily routine, receive much less. However, the symptoms of these disorders often cause real problems and can be a burden to the patient.
The authors of this book have described the most frequently encountered complaints and disorders that do not pose a serious health threat, often have a good prognosis and have not been paid much attention during medical education or in scientific papers. The basic principle of this book is to provide relevant and reliable information on minor ailments, as far as possible based on scientific evidence. The 119 chapters have uniform format and are written in a crisp and concise way that make them easily accessible in daily practice.

Bibliographic details
Paperback, 516 pages, publication date: MAR-2005
ISBN-13: 978-0-7506-8837-6
ISBN-10: 0-7506-8837-8
Imprint: BUTTERWORTH HEINEMANN
http://www.amazon.co.uk/Minor-Ailments-Primary-Care-Evidence-Based/dp/0750688378

naar bovenKinder kwalen


dr. Just A.H. Eekhof, dr. Arie Knuistingh Neven, dr. Wim Opstelten
ISBN 9 789035 233980


Mag een kind met waterpokken naar het kinderdagverblijf? Kan koorts gevaarlijk zijn? Wat geef ik mijn kind met keelpijn? Zijn waterwratten besmettelijk? Allemaal vragen bij veelvoorkomende kinderkwalen. De antwoorden vind je in dit boek. Dit praktische boek met concrete adviezen is geschreven door de huisartsen Just Eekhof, Arie Knuistingh Neven en Wim Opstelten. Zij zijn ook redacteur van het voor huisartsen geschreven boek Kleine kwalen bij kinderen, waarop de inhoud van dit boek is gebaseerd.

VOOR WIE
Dit boek is bedoeld voor iedereen die de zorg heeft over kinderen: vaders en moeders, grootouders, verzorgers, maar ook medewerkers van kinderdagverblijven en van scholen.

Helaas is dit boek momenteel niet leverbaar, mogelijk wel via www.boekwinkeltjes.nl

naar boven


Medewerking is verleend door de redacteuren aan de onderstaande boeken


Ontwikkelingen in de oncologie,
Klinische relevantie voor de huisarts


Linda Bröker, Just Eekhof
Meer informatie en bestellen

Farmacotherapie voor de huisarts 2017


Z. Damen, E. de Jongh, JW Draijer, M.M. Verduijn
Meer informatie en bestellen

Handboek verrichtingen in de huisartsenpraktijkA.N. Goudswaard, C.J. in ’t Veld, W.L.M. Kramer
Meer informatie en bestellen

Handboek diagnostische verrichtingen in de huisartsenpraktijk


C.J. in 't Veld, dr. A.N. Goudswaard , dr. R.F. Dijkstra
Meer informatie en bestellen

Zelf dokteren, Met Een Kritisch Oordeel Over Zelfzorggeneesmiddelen


Marcel Bouvy
Meer informatie en bestellen

Leidraad huisartsgeneeskunde

H.G.L.M. Grundmeijer, O.J.M. Lackamp, E.M. Kruys
Meer informatie en bestellen


naar boven


Free website templates courtesy of JustDreamweaver.com